Nieuw Amsterdams Ontwerp

Een kookeiland biedt veel sfeer en gezelligheid

zo wordt de keuken echt het centrale middelpunt van het huis

kookeiland

Veel mensen kiezen, als de ruimte het toelaat, voor een kookeiland. Een kookeiland heeft talloze mogelijkheden. Zowel qua indeling als qua afwerking. Een kookeiland biedt veel sfeer en gezelligheid. U kookt niet meer in een afgesloten ruimte maar kijkt de woonkamer in en heeft zo contact met de andere aanwezigen.

Door een kookeiland verandert de bewegingsdynamiek in de keuken. Hoe deze dynamiek eruit ziet hangt af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld de woonkamer in kijken als u aan het koken bent of kiest u ervoor de spoelbak in het eiland deel te plaatsen. Ook kan ervoor gekozen worden een bar aan het kookeiland te maken. Dit zie je terug bij de Stijlvolle keuken (linkje naar stijlvolle keuken).

Extra werk- en opbergruimte

Een groot voordeel van een kookeiland is dat u beschikt over veel extra werkruimte en opbergruimte Zeker als u besluit aan zowel voor als achterkant kasten of lades te laten maken zoals bij de zwevende keuken, de duurzame keuken en de bamboe keuken.

Naast de praktische voordelen geeft een kookeiland ook een geheel eigen sfeer en stijl aan zowel de keuken als aan de woonkamer. Afhankelijk van uw wensen kan voor rechte hoeken of ronde hoeken gekozen worden. Ook zijn er verschillende mogelijkheden over hoe het eiland in de ruimte gezet kan worden en of deze optisch zwevend is, een plint heeft of doorloopt tot aan de grond. Daarbij zijn er talloze mogelijkheden wat betreft materiaalkeuzes die de uitstraling van uw keuken en kookeiland bepalen.