Nieuw Amsterdams Ontwerp

Keuken in gerenoveerd weeshuis in het centrum van Leiden

keuken leiden

Tussen de monumentale balken, van een prachtig gerenoveerd weeshuis in het centrum van Leiden, heeft Nieuw Amsterdams Ontwerp een moderne keuken ontworpen en gerealiseerd. Dit prachtige loft is ruim en licht. Het schuin aflopende dak vraagt om een creatieve indeling.

Het eiland in deze keuken grenst direct aan het woondeel. Het zwarte blok in het midden van de woning is een scheidingswand tussen de slaapvertrekken en woondeel en vormt tevens de achterwand van de keuken. Hierin is de koelkast verwerkt en zijn kasten gemaakt.

Het eiland heeft ronde hoeken en heeft een blad van 4 mm rvs. In het rvs blad zit een geïntegreerde (downdraft) afzuigkap die middels een tiptoets te bedienen is. Zo heb je alleen tijdens het koken een zichtbaar afzuigsysteem. Dit is prettig omdat de keuken zo nauw grenst aan het woondeel en er nu geen beeldbepalend afzuigsysteem noodzakelijk is.

Het werkblad van 4 mm rvs heeft, net als de rest van eiland, afgeronde hoeken. De fronten van kasten en lades in het kookeiland zijn afgewerkt met amazakoué fineer. Dit geeft de keuken een warme uitstraling. De witte, op maat gemaakte kast aan de zijkant van de ruimte zit vol met lades en 2 ovens. Zo wordt de ruimte ook onder het schuine deel van de woning optimaal benut.

Kijk ook eens op de kookeiland pagina voor andere projecten.

Meer foto's
keuken leiden 1
keuken leiden 2
keuken leiden 3
keuken leiden 4