Nieuw Amsterdams Ontwerp

Een 14 meter lange kastenwand

Renovatie en uitbreiding van een vooroorlogse stadswoning

Shift architectuur heeft dit oude huis in de Indische buurt van Amsterdam herontworpen zodat de relatie met zowel de straat als de tuin te optimaal werd.

keuken amsterdam

De 14 meter lange multifunctionele kastenwand speelt een belangrijke rol bij de vernieuwing van van de begane grond. De kast bevat een veelvoud aan functies, waardoor er een open en flexibele leefruimte is die zich tussen de straat en de tuin uitstrekt.

Er is geen entreehal, je staat bij binnenkomst direct in de open woonruimte. De aansluiting van de binnenruimte met de privétuin wordt versterkt doordat de wandkast doorloopt in de tuin.

Elk materiaal biedt een deel van de ruimte zijn eigen karakter

De verschillende materialen van de kast zorgen ervoor dat de open ruimte verschillende zones heeft. Elk materiaal heeft een karakter dat aansluit bij de btreffende zone.

Het multiplex gedeelte van de kast herbergt/verbergt de winteringang, de trap, de TV en audioapparatuur en een kledingkast.

Keukens in Amsterdam

Nieuw Amsterdams Ontwerp heeft voor dit project de wandkast met keuken gerealiseerd. Wij zijn gevestigd in de Amsterdamse Houthavens en maken al bijna twee decennia keukens op maat.

Meer foto's
keuken amsterdam 1
keuken amsterdam 2
keuken amsterdam 3
keuken amsterdam 7
keuken amsterdam 8
keuken amsterdam 9
keuken amsterdam 10