Nieuw Amsterdams Ontwerp

Het aanrechtblok werkt op als een verbindend element

Deze greeploze keuken is onderdeel van een totaal greeploze keuken van een bovenwoning vlakbij de Amsterdamse Wibautstraat.

greeploze keuken

Voor de verbouwing was de verdieping opgedeeld in drie verschillende ruimtes. In een van deze ruimtes was de keuken geplaatst. Door het doorbreken van muren is er een enorme ruimte vrij gekomen om een prachtige keuken te realiseren. Het aanrechtblok, geplaatst aan de lange zijde van de woning, loopt door van de eetkamer tot aan de zitkamer en werkt op die manier als een verbindend element.

De keuze voor sobere materialen en een greeploze afwerking maakt dat de keuken rust en eenvoud en ruimte uitstraalt. De greeploze kastenwand in de keuken, die tevens dienst doet als kast aan de gangzijde, heeft fronten van zwart geverfd hout. Door het hout te verven blijft de nerf en het lijnenspel van het hout mooi zichtbaar. Dit geeft het blok, ondanks zijn zwarte kleur, een warme uitstraling.

De kasten en lades onder het aanrechtblok aan de muurzijde zijn net als de kasten en lades in het middenblok greeploos. De lades worden middels een push to open systeem geopend en gesloten. De wasbak en de kookplaat zijn geïntegreerd in het 4 mm warm gewalste stalen blad. Ook de afzuiging is eenvoudig gehouden. Deze valt bijna geheel weg tegen de witte muur.

Foto's
greeploze keuken woning 3
greeploze keuken woning 2
greeploze keuken woning 1
greeploze keuken woning 4
greeploze keuken woning 5
greeploze keuken woning 6
greeploze keuken woning 7
greeploze keuken woning 8
greeploze keuken woning 8