Nieuw Amsterdams Ontwerp

Bamboe is een duurzame plantsoort en staat te boek als een goed alternatief voor hout

bamboe keuken

Nieuw Amsterdams Ontwerp heeft deze bamboe keuken ontworpen en gerealiseerd in de voormalig toneelschuur van Haarlem. Bamboe is een duurzame plantsoort en is een geweldig alternatief voor hout.

De aannemer had de keuken op een andere plek in de ruimte bedacht en het kostte wat extra werk om alle leidingen door te trekken naar de hoek waar de keuken nu staat.

In dit ruime lichte loft lopen het woondeel en de keuken naadloos in elkaar over. De achterwand is gemaakt van het prachtige materiaal Solid surface van het merk Krion. Dit materiaal heeft een warme en zachte uitstraling. Daarbij is het anti-bacterieel en goed schoon te maken. Zo voldoet dit materiaal aan de wensen en verwachtingen die passen bij de keuken maar komt het door de warme uitstraling ook perfect tot zijn recht in het woondeel.

De witte kast aan de achterwand wordt in het keukendeel gebruikt als opbergruimte. Er zijn diepe grote lades gemaakt waar veel in opgeborgen kan worden. Ook de koelkast is in deze achterwand ingebouwd. In het woonkamer deel zijn kasten gemaakt en worden servies en cd’s opgeborgen.

Het kookblok heeft een geïntegreerde spoelbak in een blad van 4 mm warm gewalst staal. Dit blad loopt door in het kook eiland in de woonkamer. De Bamboe fronten van het eiland geven het warme karakter aan deze keuken. Op het eiland wordt gekookt. Opvallend zijn de ronde hoeken van het eiland. Het losstaande Viking fornuis is naadloos ingebouwd waardoor het een mooi geheel vormt met de rest van het eiland. De stalen afzuigkap is maatwerk naar eigen ontwerp. De kap is fluisterstil doordat de krachtige motor op het dak is geplaatst.

Kijk ook eens op de kookeiland pagina voor andere projecten.

Meer foto's
bamboe keuken 1
bamboe keuken 2
bamboe keuken 3
bamboe keuken 4
bamboe keuken 5
bamboe keuken 6
bamboe keuken 7
bamboe keuken 8
bamboe keuken 9
bamboe keuken 10
bamboe keuken 11